torsdag, december 01, 2005

Lite från Karl XII-dagen


Några saker från 30 november:
- Vi har en väninna från London med bebis på besök. Svensk barnmat har smakerna vegetarisk lasagne, köttfärssås med spaghetti och Bananpuré. Engelsk barnmat har smaken Creamy Vegetable Curry. Det ska börjas i tid.
- Jan Carlzon föreläste på Fluidminds och jag kommer att komma ihåg två saker: 1. På världens bästa hotell får personalen bara säga ja till en gäst. Vill de säga nej måste de be om lov. I Sverige är det nästa uteslutande tvärtom. Nej får alla säga. Ja måste man be om lov för. 2. När det gick som bäst för Nokia och som sämst för Ericsson sa man på Nokia att man jobbade hårt för att fylla sina telefoner med innehåll som gjorde att kunderna var beredda att betala det Nokia ville ta betalt. På Ericsson sa man att man ägnade sig åt teknisk utveckling av terminaler.
- Läste en partisk undersökning om reklam. Som man frågar får man ofta svar. Men - det som var intressant var att ungdomar ser prova produkten och event som den klart bästa källan till kunskap om varumärken. Mycket viktigare än såväl TV som Internet.
- Idag gick den första annonsen för en Moneykund (och ingen "gammal" Collaboratekund) - snabbasvar. Vi tror och hoppas att många kommer att använda tjänsten som innebär ett helt nytt sätt att göra undersökningar på. Mycket billigare. Mycket snabbare. Mycket bättre.
- Vi har kommit mycket mycket långt i planerna med något nytt i reklambranschen och gammalt i alla andra branscher. En prislista. Mer tankar om den kommer snart i ett separat inlägg.

Inga kommentarer: