måndag, september 04, 2006

LAS

En olustig händelse som borde tilldra sig lite mer uppmärksamhet:

Socialdemokraternas reklambyrås valaffischer:


Socialdemokraternas reklambyrås hemsida:
(cachad bild, ca en vecka gammal)Att socialdemokraternas reklambyrå Acne bryter mot LAS på ett så fragrant sätt är ju ganska uppseendeväckande.

Om man tycker att anställningstrygghet alltid är ett bra fundament är det ju rent ut sagt för jävligt att utnyttja unga välutbildade människor på det sättet.

Om man inte tycker att anställningstrygghet alltid är ett bra fundament utan i vissa fall kan hindra anställningar och unga från att komma in på arbetsmarknaden är det ju rent hyckleri. Och det är ju knappast bättre.

Såg att annonsen var borttagen från Acnes hemsida idag, men det är bara att googla på
Acne Jeans Internship och trycka på cachad om ni vil få fram resultatet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

3 kommentarer:

deep|ed sa...

Acne Jeans och Acne Reklambyrå är inte riktigt samma sak...

Elias Betinakis sa...

Självklart är inte Acne jeans och Acne Creative exakt samma sak, men de sitter på samma adress (om de inte har flyttat delar de i princip kontor), samma hemsida, delvis samma ägarkonsellation (förutom att det finns en del riskkapital i Acne Jeans) och styrelse. Acne Creative är Acne jeans reklambyrå, och även kreativt ansvariga för Acne paper, som väl fungerar som showcase för båda.

Så visst, det är ungefär som Creator Momentumns relation till Storåkers eller Lowe Tesch relation till Lowe Brindfors, men att avfärda det som att det inte är samma sak tycker inte jag riktigt håller.

Offentliga myndigheter (det vet du säkert själv) har ju extremt hårda krav när det gäller saker som jämställdhetspolicy, miljöpolicy och liknande för att man ska få arbeta med dem.

Att som Socialdemokraterna då arbeta med en företagskonstellation som så flagrant bryter mot arbetsrätten tycker jag är märkligt. Ett sådant krav på sina leverantörer tycker jag att de borde ställa eftersom det (arbetsrätten) är en av Socialdemokraternas absoluta kärnfrågor och idag kanske den enda nyckelfrågan som skiljer borgerlig från socialistisk politik (i praktiken).

Kontakten med reklambyrån i valtider är lika tight som kontakten med ungdomsförbundet.

Antag tex att Anna Sjödin skulle sitta i styrelsen för ett företag som frångår arbetsrätten.

Det skulle garanterat bli arga skriverier från meningsmotståndare.

Tror inte du?

deep|ed sa...

Ingen skulle väl våga skriva elaka saker om Sjödin? Jag menar - man kan bli slagen både gul och blå och kallad olika öknamn ;)

Jag förstår er invändning men jag är inte säker på att den ändå håller hela vägen. Det är ju visserligen ett kollektivistiskt ägande men som jag förstått den senaste utvecklingen av Acne Jeans så har det benet (pun intended) blivit mer autonomt gentemot resten av Acne.

Det intressanta vore att se hur företagskonstellationen ser ut - är det ett eller flera företag.